اگر کارت سوخت دارید بخوانید؛ چگونه سهمیه بنزین را با کارت ملی دریافت کنیم؟

کارت سوخت در کشور ما برای کنترل و سهمیهبندی مصرف بنزین مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس مصوبه قانون بودجه ۱۴۰۴ در تبصره ۳ جزء ۲ بند ت دولت مکلف شده است، ظرف چهار ماه از اجرای قانون طرح حذف کارت سوخت در جایگاه بنزین را با کمک با حضور نمایندگان مجلس به صورت آزمایشی در یکی از جایگاههای بنزین در تهران آغاز میکند.
بر اساس این مصوبه، دولت موظف است به منظور جلوگیری از قاچاق فرآوردههای نفتی کارت به تدریج حذف کند و سهمیه کارت سوخت به کارت بانکی افراد منتقل شود و افراد برای سوخت گیری وقتی به پمپ بنزین نزدیک میشوند، اپلیکیشننی را در موبایل خود نصب کنند و بعد از برقراری ارتباط بین این اپلیکیشن موبایل و جایگاه سهمیه سوخت آنها فعال شده و میتوانند سوختگیری کنند
عباس باصفا، مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآرودههای نفتی، در جریان آغاز اجرای آزمایشی طرح انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی در مورد اینکه آیا این طرح برای مردم زحمتی ایجاد نمیکند، گفت: زحمتی ایجاد نمیکند و کار را هم راحتتر خواهد کرد، بر اساس بند ب قانون بودجه میگوید، امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی برای مالکان خودرو فراهم شود.
به گزارش فارس، وی بیان داشت: اگر این طرح را بتوانیم اجرایی کنیم، یکی از ابزارهای سه یا چهارگانه ما در زمینه سوخترسانی انجام خواهد شد.
به گفته باصفا، یکی از این روشها استفاده از اپلیکیشن موبایل است که استفاده و دیگری استفاده از وچر و استفاده از خود کارت سوخت و استفاده از کارت بانکی است.
به گفته مدیر سامانه هوشمند سوخت، اگر فرد کارت سوخت به همراه نداشته میتواند از طریق توکن یا از طریق اپ موبایل سوخت گیری انجام دهد و مشکلی در این زمینه ندارد و به تدریج که افراد از طریق کارت بانکی یا اپ موبایل سوختگیری انجام دهند میتوانیم رصد و پایش کنیم که هر کس چند لیتر سوخت در روز مصرف میکند.
وی گفت: با کار خود را شروع کردیم مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد سازمانهای زیادی دخیل هستند از جمله سازمان پدافند غیرامل مرکز مدیریت راهبردی افتا و بانک مرکزی که باید مجوزها را بدهند یعنی از لحاظ فنی و امنیتی باید سازمان پدافند غیرعامل به مجموعه افتا مجوز بدهد و از نظر سیستم بانکی باید بانک مرکزی مجوزها را به ما بدهد هرچه سریع این طرح را میتوانیم اجرایی کنیم.
با صفا گفت: فایده اجرایی طرح این است که قطعاً از قاچاق سوخت جلوگیری میکند و میزان قاچاق سوخت کم میشود زیرا بخشی بخش زیادی از قاچاق سوخت توسط کارتهای آزاد جایگاهها یا اضطراری انجام میشد اگر آنها را اگر انتقال سهمیه سوخت به کارت ملی افراد و کارت بانکی افراد انجام شود، هر کس از طریق کارت سوخت یا کارت بانکی یا اپ موبایل و یا وُچر سوخت گیری انجام میدهد و کم کم کارتهای اضطراری جایگاه را کم و حذف میکنیم.
وی گفت البته فعلاً برنامهای نداریم تا اینکه طرح به صورت کامل اجرا نشده فعلاً نمیتوانیم کارتهای جایگاه را حذف کنیم و طرح به صورت آزمایشی انجام میشود باید مجوزهای لازم گرفته شود و فرایندهای آزمایشی زمان بر است، ما از طرف شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی مشکلی نداریم، طرحها باید ارائه شود و از نظر فنی بررسی شود این یک ابزار سوخترسانی است و آنچه که در برنامه کلان داریم این یکی از ابزارهاست و باید به طور کامل اجرا شود.
