جستجو در سایت

1404/04/08 18:20
فرودگاه‌|فرودگاه‌های سراسر کشور

آماده‌باش در فرودگاه‌های سراسر کشور

آماده‌باش در فرودگاه‌های سراسر کشور
با افزایش نگرانی‌های شرکت‌های هواپیمایی خارجی پس از جنگ ۱۲ روزه و حملات هوایی به زیرساخت‌های شهری، دولت جمهوری اسلامی ایران دست به اقداماتی گسترده برای بازگرداندن اعتماد به فضای هوایی کشور زده است. تمرکز اصلی بر بازگرداندن روال عادی به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و دیگر فرودگاه‌های مهم کشور است.

در پی افزایش تردیدها درباره امنیت پروازها، ستادی ویژه با حضور مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه‌ها، پلیس فرودگاه، اورژانس و نیروهای امنیتی تشکیل شده است تا تمامی ابعاد ایمنی و خدمات‌رسانی در فرودگاه‌ها به حالت پایدار بازگردد. بازرسی‌های فنی مکرر از تجهیزات کنترلی، مسیرهای نشست‌وبرخاست و سامانه‌های راداری انجام شده و گزارش‌های مربوطه در اختیار ایرلاین‌های بین‌المللی قرار گرفته است تا شفافیت وضعیت امنیت پروازی حفظ شود.

دولت همچنین با ارسال نامه‌های رسمی به سفارتخانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی هوانوردی، تعهد خود را نسبت به ایمنی کامل آسمان ایران اعلام کرده و خواستار همکاری کشورهای خارجی برای ازسرگیری پروازها شده است. انتظار می‌رود این اقدامات به تدریج اعتماد ایرلاین‌ها را بازگردانده و پروازهای بین‌المللی به تهران و سایر شهرهای کشور رونق یابد.

برخی ایرلاین‌ها در اوج تنش‌ها پروازهای خود به ایران را تعلیق یا مسیرهای پروازی‌شان را تغییر دادند و حتی پس از اعلام آتش‌بس، هنوز بازگشت کامل اعتماد به فضای پروازی کشور مشاهده نشده است. این شرکت‌ها منتظر ارزیابی‌های دقیق نهادهای بین‌المللی مانند ایکائو و یاتا هستند تا درباره ازسرگیری یا ادامه تعلیق پروازها تصمیم‌گیری کنند.

این تردیدها می‌تواند نه تنها صنعت حمل‌ونقل هوایی را با رکود مواجه کند، بلکه به بخش‌های گردشگری، تجارت خارجی و وضعیت زائران و دانشجویان ایرانی خارج از کشور نیز آسیب وارد سازد. بنابراین دولت ایران با رایزنی‌های دیپلماتیک و ارائه تضمین‌های عملی، تلاش می‌کند فضای پروازی کشور را برای ایرلاین‌های بین‌المللی امن و قابل‌اطمینان نشان دهد.

مجید اخوان، سخنگوی وزارت راه و شهرسازی، در این زمینه اعلام کرد: «هیچ یک از فرودگاه‌های کشور به جز فرودگاه تبریز مشکلی برای انجام عملیات پروازی ندارند و به محض باز شدن فضای پروازی، فعالیت ایرلاین‌های خارجی به روال عادی بازخواهد گشت.» وی افزود که فرودگاه‌های مهرآباد و امام خمینی آماده برقراری پروازها هستند و تعمیرات باند فرودگاه تبریز نیز در حال انجام است.

اخوان همچنین با اشاره به روند بازگشت حجاج گفت: «بخش عمده‌ای از حجاج به کشور بازگشته‌اند و عملیات انتقال آنها به خوبی در حال انجام است. فرودگاه‌های شرق کشور باز هستند و انتقال حجاج از این مسیر ادامه دارد.»

با وجود همه این تلاش‌ها، بازگشت کامل ایرلاین‌های خارجی به آسمان ایران وابسته به ارزیابی‌های بین‌المللی و تضمین‌های امنیتی است که دولت ایران در حال پیگیری آن است تا صنعت هوایی کشور بار دیگر به دوران رونق بازگردد.

منبع خبر : امروزنیوز
خبرنگار 3

captcha image: enter the code displayed in the image