جستجو در سایت

1404/04/06 10:15
بورس | بازار بورس | بازگشایی بورس

شرط بازگشایی بازار بورس در وضعیت آتش بس اعلام شد

شرط بازگشایی بازار بورس در وضعیت آتش بس اعلام شد
کارشناس بازار سرمایه گفت: در این وضعیت، باید به دنبال راهکار‌هایی باشیم که بتوانیم نقدینگی و تعادل را در بازار حفظ کنیم.

بر اساس مصوبه شورای‌عالی بورس، کلیه معاملات اوراق بهادار در بورس تهران، فرابورس ایران و کلیه معاملات اوراق مبتنی بر کالا در بورس کالای ایران و بورس انرژی ایران، طی روزهای مصادف با حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران متوقف شد. اما فعالیت بورس‌های کالا و انرژی نیز از روز شنبه ۳۱ خردادماه از سر گرفته شد.

آراد پورکار، کارشناس بازار سرمایه در تحلیلی درباره وضعیت بازار در پی جنگ ایران با رژیم صهیونیستی، به افزایش ریسک‌های مختلف اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین ریسک، ریسک جنگ است. در حال حاضر، با وجود آتش‌بس، بسیاری از مفروضات به حالت قبل از شروع جنگ برگشته‌اند. این شامل نرخ دلار، نرخ بهره و نرخ طلا می‌شود. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که با وجود آتش بس طبیعتاً با بازگشایی بازار ما شاهد فشار فروش خواهیم بود.

او ادامه داد: در دو روز بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان از صندوق‌های درآمد ثابت پول خارج شده است. این فشار فروش می‌تواند بر بازار سهام نیز تأثیر بگذارد. برای کنترل این فشار فروش، باید تصویری واضح از وضعیت داشته باشیم. در این زمینه، استراتژی‌های مختلفی وجود دارد، از جمله پیشنهاداتی برای تغییر دامنه نوسان. برخی پیشنهاد می‌کنند که دامنه نوسان نامتقارن شود، در حالی که برخی دیگر خواستار محدود کردن دامنه نوسان هستند.

پورکار افزود: باید توجه داشت که تغییر قیمت‌ها در بازار سرمایه به قیمت پایانی بستگی دارد. اگر فشار فروش با دامنه نوسان بالاتر باشد، فروشنده‌ها ممکن است به سمت نظاره‌گر بودن بروند. اما این دو عامل بدون در نظر گرفتن نقدینگی قابل اجرا نیستند. اگر سازمان بتواند با صندوق تثبیت، صندوق توسعه و نهاد‌های بانکی هماهنگی لازم را داشته باشد، بازار می‌تواند با دامنه نوسان مثبت و منفی سه، به حالت تعادل برسد.

او در ادامه به باشگاه خبرنگاران گفت: اگر شاهد دامنه منفی سه باشیم و خریداران و محرک‌های بازار همچون بازارگردان‌ها نتوانند حمایت کنند، فشار فروش ادامه خواهد داشت. بنابراین، کلیدی‌ترین سوال این است که این فشار فروش کی جمع خواهد شد؟ اگر سازمان بتواند حمایت لازم را از نهاد‌ها بگیرد، می‌توان انتظار داشت که بازار بعد از چند روز منفی، به تعادل برسد. در غیر این صورت، ممکن است نیاز به اقدامات بیشتری باشد.

پورکار تأکید کرد: کاهش دامنه نوسان به منفی یک به نظر من کارآمد نیست و فقط فشار را بیشتر خواهد کرد. در این وضعیت، باید به دنبال راهکار‌هایی باشیم که بتوانیم نقدینگی و تعادل را در بازار حفظ کنیم.

خبرنگار 1

captcha image: enter the code displayed in the image