جستجو در سایت

1404/04/09 14:20
اینترنت| اینترنت بین المللی

شبکه‌های اجتماعی کی رفع فیلتر می‌شوند؟

شبکه‌های اجتماعی کی رفع فیلتر می‌شوند؟
در جریان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، اینترنت در ایران قطع و شبکه‌های اجتماعی خارجی فیلتر شد تا فقط سایت‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی فعال باشند. نماینده سابق مجلس ضمن تایید اینکه این محدودیت‌ها راه را برای تبلیغات یک‌طرفه دشمن باز کرد، تاکید دارد که در شرایط بحرانی امنیت ملی بر هر موضوعی اولویت دارد.

در جریان جنگ ۱۲ روزه بین ایران و اسرائیل، مسئولان کشور اینترنت بین‌المللی را قطع و دسترسی به شبکه‌های اجتماعی خارجی را محدود کردند. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که بسیاری معتقد بودند انسجام اجتماعی در کشور وجود داشت و فضای مجازی می‌توانست بستری برای انعکاس این همبستگی و مقابله با تبلیغات دشمن باشد.

یکی از تحلیلگران سیاسی گفته بود که با بستن اینترنت، مردم به تماشای شبکه‌هایی مانند ایران اینترنشنال که صدای اسرائیل در این جنگ بود، سوق داده شدند و اگر این محدودیت اعمال نمی‌شد، امکان تولید محتوا و مقابله با تبلیغات یک‌طرفه دشمن فراهم می‌شد.

این سیاست محدودیت اینترنت، ادامه‌ای بر روند فیلترینگ در شرایط عادی است که باعث افزایش استفاده از فیلترشکن‌ها شده است. کارشناسان هشدار می‌دهند که استفاده گسترده از فیلترشکن‌های غیرمجاز می‌تواند زمینه نفوذ بدافزارها و سوءاستفاده از داده‌های کاربران را فراهم کند.

در این زمینه، رمضانعلی سبحانی‌فر، نماینده سابق مجلس، ضمن تایید اینکه بستن اینترنت راه را برای تبلیغات یک‌سویه اسرائیل هموار کرد، تاکید دارد:
«امنیت ملی در شرایط بحرانی مانند جنگ بر هر چیز دیگری اولویت دارد و تصمیمات اتخاذ شده براساس نظر کارشناسان فنی و امنیتی بوده است.»

وی در تشریح این موضوع گفت:
«در شرایط غیرعادی مانند جنگ یا شورش، حفظ امنیت کشور اهمیت ویژه‌ای دارد و محدودیت‌های موقتی در اینترنت برای جلوگیری از سوءاستفاده دشمن طبیعی است. اما پس از پایان بحران، انتظار می‌رود دسترسی مردم به فضای مجازی به روال عادی بازگردد.»

سبحانی‌فر درباره نحوه سوءاستفاده دشمن از فضای مجازی افزود:
«کارشناسان فنی معتقد بودند که پیام‌رسان‌ها و فضای مجازی می‌توانند به ابزاری برای پیشبرد اهداف دشمن تبدیل شوند و به همین دلیل محدودیت‌ها در مواقع حساس اعمال شد.»

وی همچنین درباره پیامدهای فیلترینگ در سال‌های گذشته گفت:
«فیلترینگ باعث شده بود مردم به استفاده از وی‌پی‌ان‌های غیرمجاز روی بیاورند که این موضوع زمینه نفوذ بدافزارها و سوءاستفاده از اطلاعات شخصی را فراهم کرد.»

در پاسخ به این پرسش که آیا زمان رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی محبوب فرا نرسیده است، سبحانی‌فر اعلام کرد:
«دولت در حال پیگیری رفع فیلتر برخی شبکه‌ها مانند واتس‌اپ است و سایر موارد نیز در دستور کار قرار دارد. مشکلات فنی این شبکه‌ها باید برطرف شود تا مردم بتوانند به طور امن و کامل از آنها استفاده کنند.»

وی در پایان تاکید کرد که رفع فیلترینگ باید با حفظ امنیت و جلوگیری از نفوذ دشمن همراه باشد و مسئولان مربوطه در تلاشند این تعادل را برقرار کنند.

این گزارش بر اساس اظهارات نماینده سابق مجلس و تحلیل‌های کارشناسان فنی و امنیتی تهیه شده و تصویری دقیق و بی‌طرفانه از وضعیت قطع اینترنت و پیامدهای آن در جنگ ۱۲ روزه ارائه می‌دهد.

منبع خبر : امروزنیوز
خبرنگار 3

captcha image: enter the code displayed in the image