شکارچی زنان در لباس خیرخواه؛ پشت پرده جنایتهای مرد موطلایی اینستاگرام

در جریان اجرای طرح ویژه مقابله با مجرمان خطرناک، پلیس آگاهی پایتخت موفق به بازداشت مردی شد که بنا به اظهارات چندین شاکی زن، با ترفندهای روانی، سوءاستفاده و اخاذی گسترده از قربانیان زن انجام داده است. به گفته مسئولان پلیس، این فرد با راهاندازی صفحهای در فضای مجازی، با بهرهگیری از احساسات سوگوارانه، طعمههای خود را شناسایی کرده و با وعدههای فریبنده آنها را به دام میانداخته است.
سردار علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، در حاشیه این عملیات عنوان کرد: «با همکاری دستگاه قضایی و طی ۴۸ ساعت اخیر، ۷۴ نفر از سارقان به عنف و قاپزن حرفهای شناسایی و بازداشت شدند که در مجموع به سرقت بیش از ۵۰۰ دستگاه تلفن همراه اعتراف کردهاند. همچنین ۲۱ باند سرقت نیز در این عملیات منهدم شد.»
در پاسخ به سؤالی پیرامون افزایش جرایم خشن مانند زورگیری در بزرگراهها، وی تأکید کرد: «موارد اینچنینی در گذشته نیز وجود داشت، اما با توجه به افزایش ضریب نفوذ اینترنت و انتشار گسترده ویدیوها، حالا بیشتر در معرض دید عموم قرار میگیرند. آمارها نشان میدهد در واقعیت با کاهش چنین سرقتهایی مواجه هستیم.»
در بین بازداشتشدگان، یکی از متهمان با ظاهر موجه و موی بور توجه رسانهها را به خود جلب کرد؛ مردی که چند زن با فریاد و خشم، او را به تجاوز و اخاذی متهم میکردند. بنابر اظهارات یکی از شاکیان، این مرد با ساخت صفحهای تحت عنوان «مادرانه» در اینستاگرام، با انتشار مطالب احساسی درباره مادران از طریق دنیای مجازی با او ارتباط برقرار کرده و سپس با دعوت به مراسم خیرات مادر مرحومش، وی را به بهشت زهرا کشانده است.
شاکی میگوید:
«در مسیر به بهشت زهرا، او به من آبمیوه تعارف کرد. پس از نوشیدن آن، بیهوش شدم. وقتی به هوش آمدم، متوجه شدم مورد تعرض قرار گرفتهام و او از من فیلم و عکس مستهجن گرفته است. بعد از آن هم تهدیدم میکرد که در صورت نپرداختن پول و طلاهایم، آن تصاویر را منتشر میکند.»
شاکی دیگری نیز روایت مشابهی را شرح داده و با اشاره به خشونت متهم افزود:
«او مرا تا یک قدمی مرگ برد. با شدت به سرم کوبید تا بیهوش شدم. فقط به خاطر ترس از انتشار فیلمها، مجبور به پرداخت پول شدم.»
سومین شاکی با تأکید بر اینکه دعوت به مراسم خیریه و سوگواری بخشی از نقشه متهم بوده، گفت:
«بعد از مسموم کردنم، مثل دیگران از من فیلم گرفت. بعدها تماس گرفت و گفت دو زن رمال پس از احضار روح، متوجه شدهاند در خانهام شمش طلا دارم. من هیچ شمشی نداشتم اما برای جلوگیری از انتشار فیلمها، مجبور شدم برایش شمش بخرم.»
با این حال متهم تمامی این اتهامات را رد کرده و در دفاع از خود گفت:
«من فقط صفحهای برای مادر مرحومم ساخته بودم و هدفم آرامش روح او از طریق انتشار مطالب معنوی بود. هیچ جرمی مرتکب نشدهام.»
در برابر این ادعا، خبرنگار از او پرسید که آیا پنج شاکی دروغ میگویند؟ متهم پاسخی قاطع نداد و با سکوت و ابهام سعی کرد از پاسخ طفره برود.
او در ادامه گفت:
«این زنان مشتری مغازه الکتریکیام بودند و خودشان به زیارت مزار مادرم میآمدند. من هیچگونه تهدید یا اخاذی نکردم. تمام واریزها هم به صورت داوطلبانه انجام میشد.»
اما بررسیهای پلیسی و مدارک کشفشده از جمله فیلمها و عکسهای مستهجن، روایت متهم را با تردید جدی مواجه کرده است.
در بخش دیگری از این پرونده، مشخص شد که متهم پیشتر با پابند الکترونیکی تحت نظارت قضایی بوده و با وجود آن، به سرقت و گوشیقاپی روی آورده است.
خود او در اعترافاتش گفت:
«دوستانم میگفتند پابندها کار نمیکنند و پلیس نمیتواند همه را ردیابی کند. من هم وسوسه شدم و تصمیم گرفتم دوباره سرقت کنم. اما اشتباه کردم. چون در اولین سرقت لو رفتم و حالا رکورددار سارقان با پابند شدهام.»
متهم که تنها ۲۴ سال دارد، پیشینهای شامل دستکم ۴ فقره سابقه کیفری داشته و در جریان آخرین بازداشت، توسط پلیس با شلیک گلوله مهار شد.
