جستجو در سایت

1404/04/29 09:00
سکته| سکته مغزی

چگونه اسکن ساده چشم، آینده سکته قلبی و مغزی شما را پیش‌بینی می‌کند؟

چگونه اسکن ساده چشم، آینده سکته قلبی و مغزی شما را پیش‌بینی می‌کند؟
تحقیقات نوین دانشگاه داندی اسکاتلند نشان می‌دهد که یک اسکن معمولی چشم، با کمک هوش مصنوعی قادر است خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را حتی تا یک دهه قبل از وقوع پیش‌بینی کند؛ تکنولوژی‌ای که می‌تواند انقلابی در تشخیص زودهنگام بیماری‌های قلبی-عروقی ایجاد کند.

متخصصان در دانشگاه داندی با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی توانستند تصاویر دیجیتال شبکیه چشم بیماران را تحلیل کنند؛ تصاویری که معمولاً در معاینات چشم‌پزشکی برای بررسی وضعیت پشت چشم گرفته می‌شود. این فناوری در کمتر از یک ثانیه توانست خطر ابتلا به سکته قلبی یا مغزی را برای هر فرد به طور دقیق ارزیابی کند.


این روش اسکن که اکنون بخشی از پروتکل‌های رایج برای بیماران دیابت نوع ۲ است، به طور معمول برای تشخیص رتینوپاتی دیابتی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ آسیبی که به دلیل قند خون بالا به رگ‌های شبکیه وارد می‌شود.

مطالعه منتشر شده در مجله «دیابت‌شناسی قلبی‌عروقی» (Cardiovascular Diabetology) نشان داد که ابزار هوش مصنوعی مورد استفاده، ابتدا قادر به شناسایی علائم هشدار دهنده‌ای نظیر تنگی یا انسداد رگ‌های شبکیه بود و سپس با تحلیل جزئیات اندازه و ساختار رگ‌ها، از میان بیش از ۴۲۰۰ تصویر آموزشی، توانست احتمال وقوع عوارض قلبی-عروقی در ده سال آینده را با دقت ۷۰ درصد پیش‌بینی کند.


دکتر «ایفی موردی»، محقق بنیاد قلب انگلیس و متخصص قلب، در این زمینه اظهار داشت: «آسیب یا تنگی رگ‌های چشم اغلب بازتابی از مشکلات مشابه در سایر رگ‌های بدن، به‌ویژه رگ‌های خون‌رسان به قلب است که می‌تواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود.»


وی همچنین افزود: «این اسکن یک فرایند سریع و تک‌مرحله‌ای است که در مراقبت‌های معمول بیماران انجام می‌شود و کمتر از یک دقیقه زمان می‌برد. این فناوری می‌تواند مکمل خوبی برای بررسی فشار خون و سطح کلسترول باشد و امکان تشخیص زودهنگام را فراهم کند تا بیماران بتوانند اقدامات پیشگیرانه یا تغییر در سبک زندگی را آغاز کنند.»


در همین حال، دکتر «کلر جوناس»، رئیس بخش پژوهش انجمن سکته مغزی، نسبت به ظرفیت‌های بالقوه هوش مصنوعی در شناسایی به موقع خطرات سکته ابراز امیدواری کرد. او تاکید کرد: «پیشرفت‌هایی از این دست می‌تواند به افرادی که در معرض خطر هستند فرصت دهد تا مداخلات پیشگیرانه انجام دهند. اما سوالات مهمی درباره زمان، شیوه و امکان به‌کارگیری این فناوری‌ها در محیط‌های بالینی باقی مانده است و حمایت دولت از توسعه این فناوری‌ها ضروری است.»

منبع خبر : امروزنیوز
خبرنگار 3

captcha image: enter the code displayed in the image