خبر داغ حوادث امروز| قاتل جوان بهخاطر خواب عجیب در عاشورا از چوبه دار نجات یافت!

در ۲۷ فروردین سال ۱۳۹۹، گزارش یک درگیری مرگباردر یک مغازه ساندویچی در استان فارس به پلیس اعلام شد. بررسیها نشان داد که بهروز، صاحب مغازه، در جریان اختلاف با یکی از مشتریانش به نام شهرام به قتل رسیده است. پس از شناسایی متهم، تحقیقات گستردهای آغاز شد و هفت روز پس از حادثه، پسر ۲۰ سالهای به کلانتری مراجعه کرد و با اعتراف به قتل، خود را معرفی کرد.
شهرام در مواجهه با بازپرس پرونده شرح داد: «روزی که حادثه رخ داد، به دلیل تاخیر در آماده شدن غذایم و اشتباه در سفارش، با صاحب مغازه بحث کردم. این اختلاف به درگیری فیزیکی کشید و در یک لحظه چاقویی که روی میز بود را برداشتم و به او ضربه زدم. اصلاً فکر نمیکردم این ضربه منجر به مرگ شود.» او افزود که پس از حادثه از محل فرار کرده اما عذاب وجدان او را به تسلیم شدن واداشت.
با اعتراف متهم و بازسازی صحنه جرم، پرونده به دادگاه کیفری استان فارس رفت و با درخواست اولیای دم برای اشد مجازات، شهرام به قصاص محکوم شد. این حکم پس از تایید در دیوان عالی کشور، به مرحله اجرا رسید و نام او در لیست محکومان به اعدام قرار گرفت.
زمستان سال گذشته، شهرام برای اجرای حکم به پای چوبه دار رفت اما با تلاشهای واحد صلح و سازش و مسئولان زندان، مهلتی برای مصالحه به دست آمد. جلسات متعددی با حضور مادر، خواهر و برادران مقتول برگزار شد اما در ابتدا به نتیجه نرسید. پس از پایان مهلت، بار دیگر اجرای حکم در دستور کار قرار گرفت.
در روز اجرای حکم، خواهر مقتول که یکی از اولیای دم بود، در برابر قاضی اجرای حکم اظهار داشت: «برادرم بیگناه کشته شد و ما در ابتدا قصد نداشتیم قاتل را ببخشیم. هر سال در روز عاشورا نذری میدادیم و شبی که خبر انتقال قاتل به انفرادی برای اجرای حکم را شنیدم خواب عجیبی دیدم. در خواب دیدم در حال پخش نذری هستیم و قاتل برادرم کنار ما نشسته و قرآن میخواند، سوره توبه را با گریه میخواند.» او ادامه داد: «با شنیدن این خواب و با توجه به اینکه میدانستیم قاتل در زندان فرد آرام و خداپسندی است، تصمیم گرفتیم به حرمت ایام سوگواری امام حسین (ع) از قصاص او صرفنظر کنیم.»
بدین ترتیب، با گذشت اولیای دم، شهرام از مجازات اعدام رهایی یافت و قرار است بار دیگر در دادگاه کیفری استان به اتهام جنبه عمومی جرم محاکمه شود. این پرونده نمونهای از نقش صلح و سازش در کاهش مجازاتهای کیفری و تأثیر باورهای دینی و فرهنگی در تصمیمگیری خانوادههای مقتول است.
